vanstoop.reismee.nl

Pompeï en Napels

We waren vandaag weer vroeg uit ons mandje want om kwart over zeven kwam de loodsboot langszij (altijd precies onder ons balkon maar dan een stuk lager) en door de flinke golfslag bleek het nog een hele onderneming om de ‘piloti’ aan boord te krijgen. Ik was echt bang dat hij in het water zou duvelen. Ook nu liggen we achteruit ingeparkeerd bijna middenin Napels, naast de Norwegian Jade (die volgt ons blijkbaar).

We gingen vandaag met een georganiseerde excursie naar Pompeï. Deze rit voerde langs onder andere de Vesuvius -maar da’s een gewone berg- verder veel oude meuk, een openbare vuilnisbelt zo maar langs de weg, en zelfs krottenwijken van golfplaten, ik wist werkelijk niet dat het hier zo armoeiig was. Pompeï is best heel groot en daardoor indrukwekkend. Vooral de oude straten die nog intact zijn vond ik mooi. Je krijgt een aardige voorstelling van het leven van de Romeinen. Helaas was de gids ongeveer net zo oud als Pompeï en bracht hij zijn verhaal vreselijk saai. Het meest hilarisch moment was toen ik moe van het staan tegen een mooie Romeinse maar wiebelige pilaar leunde en bijna met pilaar en al middenin Pompeï lag.

Hoewel de voorspellingen nogal beroerd waren viel het weer uiteindelijk mee. Het was rond de 20 graden en af en toe spetterde het wat, dus afwisselend jas aan, plu omhoog, jas uit, zonnebril op, en dat zo’n keer of tien.

Terwijl ik lag te rusten ging R. ’s middags in zijn eentje door Napels wandelen. Maar terwijl hij weg was heeft het even geonweerd en is er een flinke stortbui gevallen en daarom kwam hij met een flink nat pak thuis. Gelukkig heeft hij wel de highlights gezien en dat was volgens hem zeker de moeite waard.

Vanavond was het wegvaren opnieuw erg mooi, Napels ligt in een baai en dus waren er van alle kanten weer lichtjes. We hebben weer een tijdje buiten op het dek staan kijken, we konden er geen genoeg van krijgen.

Reacties

Reacties

Rini

Kwart over zeven?? Ik dacht dat jullie vakantie hadden.
Vroeger was Pompeï een complete stad maar dankzij toeristen die spontaan pilaren omver leunen is het nu niet meer zo 'compleet'.

Wessel

Volgens het kaartje zijn jullie in Mozambique - dat was zeker wel een eindje varen.

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!