vanstoop.reismee.nl

De Geirangerfjord

Toen we vanochtend wakker werden vaarden we al in het Geirangerfjord. En eindelijk schommelden we niet meer! Dus snel uit bed, ontbijten en buiten kijken. Het was zonnig met wat wolken maar wel koud, 10 graden. Vanaf ons balkon en later vanaf het zonnedek hebben we al varende van het prachtige uitzicht genoten. We zagen de bekende ‘seven sisters', zeven watervalletjes naast elkaar. Het is echt heel bijzonder om met zo'n megagroot schip door de smalle fjorden te varen. We genoten met volle teugen.

Vanmiddag hebben we een excursie met de bus gedaan. We lagen voor anker dus met tenderboten gingen we aan wal. Eerst naar Eagle Road en vervolgens naar Flydalsjuvet. Vanaf deze beide punten heb je een indrukwekkend uitzicht over de Geirangerfjord waar je de cruiseboten kunt zien liggen. Er lagen vandaag vier schepen en de grootste en mooiste was natuurlijk van ons J. Daarna zijn we Mount Dalsnibba opgereden tot ongeveer 1000 meter hoogte. We zagen al snel sneeuw tot op het hoogste punt alles alleen nog wit was. Zelfs een meer was nog compleet bevroren en met sneeuw bedekt. De weg was uitgehouwen in de drie tot vier meter hoge sneeuw. Heel speciaal om te zien. Bij terugkomst hebben we nog even in Geiranger geshopt maar daar was het best druk. Het was vanmiddag half bewolkt en een lekker temperatuurtje. Na het eten hebben we met zijn allen liggen uitbuiken in de zon en het was zelfs warm. Vanaf ongeveer 20.30 uur vaarden we weer dezelfde route terug door de fjord. We blijven buiten kijken, we kunnen er geen genoeg van krijgen. Ik heb vandaag dan ook belachelijk veel foto's geknipt.

Helaas iets met een kapotte satelliet dus geen verbinding. Blog daarom een dag later online. Voor degene die eigenlijk nu ook op de Brilliance of the Seas hadden moet zitten: jullie zijn een van de 300 Nederlanders die hebben geannuleerd , misschien dat dat een kleine troost is...

Reacties

Reacties

Rini

Gepiep en gekraak in onze cabine van het gewiebel? Tja, dan kun je op reacties wachten.
Het is een keer wat anders zo tussen de fjorden....
Maar daar zal ik het niet langer over hebben.

Ga maar gewoon door met ons jaloers te maken en geniet van het prachtige Noorwegen wat jullie nu van de andere kant zien.

Als er 300 geannuleerd hebben is er in ieder geval genoeg te eten.

Ans

300 geannuleerd? Dan was er zeker nog wel een balkon hut voor ons geweest, alweer een gemiste kans.
Geniet van Noorwegen wij weten hoe mooi het is!

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!