vanstoop.reismee.nl

La Cumbrecita

Na het ontbijt zijn we richting het Nationaal Park La Caldera de Taburiente helemaal in het midden van La Palma gereden. We wilden gaan wandelen bij La Cumbracita. Onderweg stonden er borden met 'cerrado' en 'geslossen' maar wij snapten er geen bal van... Bij een slagboom met een huisje vertelde een Spaanse dame ons dat we eerst een parkeerplaats voor het park zelf moesten reserveren, dat kon bij het bezoekerscentrum, enkele kilometers terug, en -daar werd ik minder blij van- dat er maar zeer beperkt plaats was. Al duimende dat er voor ons nog een plaatsje was reden we terug. Gelukkig bleek dat er nog een van de zestien parkeerplaatsen vrij was, wij waren helemaal blij. Voor de tweede keer die dag arriveerden we bij de slagboom maar nu met toegangsbewijs! De weg kronkelde nog verder omhoog door een mooi dennenbos tot we bij de parkeerplaats kwamen. Daar was het uitzicht al meteen prachtig, in het zuiden de bergkammen van de Cumbre Nueva en in het noorden de halfcirkelvormige caldera. We hebben een poos staan genieten en zijn toen een rondwandeling van 3 km gaan doen. De paden waren soms heel smal met een steile afgrond en glibberige steentjes dus het was goed opletten. Kleine kloofjes werden met bruggetjes overgestoken en de blauwe lucht deed de rest. We hebben op verschillende plaatsen rustpauzes ingelast want er was ook nogal wat hoogteverschil maar overal was het genieten van het uitzicht en het geluid van de natuur.

Rond vier uur waren we weer op ons resort waar zijn gaan uitrusten bij een van de zwembaden. Het zonnetje schijnt uitbundig en de temperatuur is precies goed, ergens rond de 25 graden. Het was weer een heerlijke dag.

Reacties

Reacties

Rini

Dat leest lekker weg zo. Een heerlijke dag en mooie natuur. Wat wil je nog meer?
Het toetsenbordje doet het dus goed.
En vanavond naar de disco natuurlijk. Lekker retro huppelen.

Marie-Louise

Zo jullie hebben wel een heel eind gewandeld vandaag want volgens het begeleidend landkaartje zitten jullie nu in.........Argentinie
Vreemd want ik heb toch echt gelezen dat jullie voortaan op afstand van niet langer dan 2 uur vliegen op vakantie gaan.......

Geniet ervan

Amber

Hoe typt het toetsenbord? En noem eens wat voorbeelden van die Spaanse keuken? Kan ik thuis ook een beetje meegenieten. De natuur klinkt prachtig! Ik ben jaloers!

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!